اندازه گیری فرمالدهید در مواد شوینده
مقدمه ای بر آزمون فرمالدهید در شويندهها
افرادی که به طور مداوم با مواد شوینده سروکار دارند برای اینکه به حساسیت پوستی مبتلا نشوند باید از دستکشهای دولایه استفاده کنند. در اثر تماس مواد شوینده با پوست، چربیهای سطح پوست از بین می رود و پوست در اثر عوامل محیطی دچار اگزمای پوستی و ملتهب میشود، در چنین شرایطی بهتر است تماس با شویندهها محدود شود.
در حال حاضر مواد شوینده فاقد فرمالدهید در سطح بازار موجود است که از قدرت پاک کنندگی کمتری برخوردارند اما در عوض آسیبهای پوستی ایجاد نمیکنند.
هنگامی که چربیهای سطح پوست در اثر تماس با مواد شوینده از بین میروند کلیه موادی که با دست در تماس هستند ممکن است منجر به عوارضی در پوست شوند، زیرا با از بین رفتن چربی پوست در واقع سد دفاعی پوست کنار رفته و موجب خشکی پوست میشود. این حالت موجب ورود عفونتهای پوستی به بدن میشود و حتی در برخی مواقع کل بدن را نیز تحت تاثیر قرار می دهند و حساسیت ایجاد میکند.
ساختار شیمیایی فرمالدهید
نام علمی فرمالدهید، متانال است، این ترکیب گازی بی رنگ با بوی تند و زننده می باشد وکوچکترین آلدهید بهشمار میآید. فرمالدهید با نام هایی از قبیل متانال که نام سیستماتیک این ترکیب شیمیایی است و یا نام هایی مانند متیل آلدهید، متیلن گلایکول و یا متیلن اکسید شناخته می شود.
متانال، با فرمول شیمیایی CH2O یک آلدهید محسوب میشود که دارای گروه عاملی کربونیل (C=O) میباشد معمولا فرمالین را در کنار فرمالدهید زیاد می شنویم، این دو در واقع یک ماده هستند اما در دو شکل مختلف می باشند. فرمالین، محلولیست که حاوی 37 درصد فرمالدهید می باشد.
فرمالدهید معمولاً طی چند ساعت به سرعت در هوا شکسته می شود. همچنین به راحتی در آب حل می شود اما به دلیل فرار بودن، مدت طولانی در آنجا دوام نمی آورد. فرمالدهید در همه شکلی می تواند برای بدن خطرناک باشد، زیرا سمی و فرار است و سازمان غذا و دارو این ماده را سرطانزا شناخته است. تنفس بخارات و خوردن این ماده موجب ایجاد سرطان می شود.
خواص فیزیکی آزمون فرمالدهید در شوینده ها
استفاده فرمالدهید به عنوان یک ضد عفونیکننده همچون گلوتر الدئید میباشد. یکی از کاربردهای فرمالدهید در صنایع چسبسازی است. این ماده در فاضلابهای صنایع مختلف همچون صنایع چسبسازی و پتروشیمی یافت میگردد. یکی دیگر از کاربردهای این ماده استفاده از آن به عنوان فیکساتیو در آمادهسازی نمونههای بافتی برای بررسیهای دیگر میباشد. مثل تشریح آناتومیک یا بررسی بافت شناسی. مورد استفاده دیگر آن به عنوان یک ماده استریلکننده و ضد عفونیکننده است.
کاربردهای فرمالدهید
فرمالدهید در ساخت مصالح ساختمانی و بسیاری از محصولات خانگی چوبی فشرده شده ، چسب ، پارچه ، پوشش محصولات کاغذی و …. مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب همچنین به عنوان ماده ضد عفونی کننده در صنعت، نگهدارنده در بعضی از غذاها و در آزمایشگاه های پزشکی در محصولات مختلف مانند ضد عفونی کننده ها، داروها و مواد آرایشی به عنوان ماده ضد باکتری و نگهدارنده استفاده شود. اگرچه از فرمالدهید در محصولات مختلف استفاده نمی شود ، اما موادی وجود دارند که فرمالدهید را آزاد می کنند. این موارد در فرآورده های آرایشی ، صابون ، شامپو ، لوسیون و ضد آفتاب و محصولات تمیز کننده یافت شده است.
مضرات فرمالدهید
این ماده به دلیل سمی بودن، برای سلامتی انسان نامطلوب است و باعث تحریک چشم و پوست می شود. مطالعات سم شناسی این ترکیب نشان می دهد که خطر ابتلا با حداقل مقدار فرمالدهید آزاد در مواد شوینده و فرمولاسیون آرایشی وجود دارد. در اثر تماس مواد شوینده با پوست، چربیهای سطح پوست از بین می رود و پوست در اثر عوامل محیطی دچار اگزمای پوستی و ملتهب میشود. استفاده از مواد شوینده فاقد فرمالدهید آسیبهای پوستی ایجاد نمیکنند. بنابراین، تعیین فرمالدهید به عنوان پارامتر کنترل کیفیت بسیار مهم است.
اندازه گیری فرمالدهید در مواد شوینده :
مهمترین نکته در انتخاب یک آزمایشگاه حصول اطمینان از کیفیت و صحت نتایج است. معیار دانش پارس که یک آزمایشگاه خصوصی و مستقل می باشد با داشتن گروهی از متخصصان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمون های مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیه های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می پردازد. آزمون فرمالدهید در شوینده ها در آزمایشگاه معیاردانش پارس قابل انجام می باشد.
ارتباط با ما، جهت درخواست انجام آزمون در آزمایشگاه معیار دانش پارس
ساعت 8:00 الی 16:00 | شماره تماس: 03191090166
پذیرش: داخلی 1
آزمایشگاه : داخلی 2
آموزش: داخلی 3
ارسال ایمیل درخواست آزمون: meyardanesh.pars@gmail.com