اندازه گیری مایکوتوکسین

تا چه اندازه مایکوتوکسین‌ها را می‌شناسید؟

مقدمه‌ای بر اندازه‌گیری مایکوتوکسین با دستگاه HPLC: مایکوتوکسین‌ها به سموم طبیعی تولید شده توسط نوعی قارچ گفته می‌شود که بر روی انواع مختلف محصولات و مواد غذایی از جمله غلات، آجیل، ادویه‌جات و اغلب در شرایط گرم و مرطوب رشد می‌کنند. مهمترین انواع مایکوتوکسین‌ها عبارتند از آفلاتوکسین‌ها، اکراتوکسین A، زیرالنون و نیوالنول، پاتولین، فومونایزین‌ها.

چرا مایکوتوکسین‌ها خطرناک هستند؟

مایکوتوکسین‌ها به طور مستقيم و غيرمستقيم وارد سیستم غذایی می‌شوند و می‌توانند تهدیدی جدی برای سلامت انسان و دام باشند و اثرات نامطلوب خود بر سلامت را به صورت رنجی از مسمومیت حاد تا تضعیف سیستم ایمنی بدن و سرطان نشان می‌دهند.

علی‌رغم تلاش‌های جهانی برای پیشگیری از به وجود آمدن مایکوتوکسین و یا از بین بردن عوارض آن، افزایش آن در نقاط مختلف جهان نگران کننده است و خطری جدی برای ما محسوب می‌شود.

با توجه به اثرهای زیان بار مایکوتوکسین‌ها و با هدف کنترل این سموم، کلیه تولیدکنندگان خوراک دام و طیور  و فرآورده‌های غذایی باید با کمک آزمایشگاه‌های تایید صلاحیت شده از سلامت محصولات و مواد اولیه خود اطمینان حاصل نمایند.

خوشبختانه در حال حاضر اندازه‌گیری مایکوتوکسین با دستگاه HPLC طبق استانداردهای ملی و بین المللی در بخش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالای شرکت معیار دانش پارس انجام می‌پذیرد.

مایکوتوکسین چیست؟

مایکوتوکسین‌ها ترکیباتی شیمیایی هستند که توسط نوعی قارچ تولید می‌شوند. بسیاری از این ترکیبات در غلات و خوراک دام و طیور یافت می‌شوند. وجود مایکوتوکسین‌ها در غلات مورد مصرف انسان و دام عامل بروز بیماری‌های زیادی است. مایکوتوکسین‌ها در ذرت، گندم، جو، تخم پنبه و بادام زمینی قابل ردیابی می‌باشند. 4 مایکوتوکسین مهم عبارتند از آفلاتوکسین، داکسی نیوالنون، اکراتوکسین و زیرالنون.

عوارض وجود مایکوتوکسین چیست؟

وجود مایکوتوکسین در خوراک دام و طیور تأثیر مستقیمی بر کاهش کارآیی، سلامت و سیستم تولید مثل دام و طیور دارد. علی‌رغم تلاش جهانی برای پیشگیری از به وجود آمدن مایکوتوکسین و یا از بین بردن عوارض آن، افزایش آن در نقاط مختلف جهان نگران‌کننده است. افزایش مایکوتوکسین دلایل متعددی از جمله تغییرات آب و هوایی در جهان دارد.

در آسیا در برخی مناطق میزان خطر مایکوتوکسین‌ها بیشتر از ۸۰ درصد است، این میزان بالا نشان می‌دهد که حداقل ۸ مورد از ۱۰ نمونه مورد آزمایش دارای مایکوتوکسین بیش از حد مجاز بوده‌اند. وجود بیش از یک نوع مایکوتوکسین در یک نمونه یکی دیگر از مشکلات بزرگ پیش روی کشاورزان و دانشمندان است. مایکوتوکسین‌ها به ندرت به صورت تکی وجود دارند، بنابراین، بسیاری از نمونه‌ها آلوده به چند نوع مایکوتوکسین هستند.

نکاتی که باید به آن‌ها توجه کنیم

مایکوتوکسین‌ها همیشه وجود دارند و برای ما خطر محسوب می‌شوند، این تنها نوع خطر و تهدید است که تغییر می‌کند. تغییرات مایکوتوکسین‌ها در هر منطقه، آب و هوا و فصل متفاوت است، بنابراین ما باید برای مقابله با آن‌ها آمادگی داشته باشیم. مایکوتوکسین در برخی گیاهان نیز یشتر از گونه‌های دیگر مشاهده می‌شوند پس تا حدی شیوه مقابله با آن‌ها قابل پیش‌بینی است.
اندازه گیری مایکوتوکسین با دستگاه HPLC به راحتی در آزمایشگاه معیاردانش پارس قابل اندازه‌گیری است.

.

.

Admin-siteمشاهده نوشته ها

Avatar for admin-site

مجهز ترین آزمایشگاه در سطح استان اصفهان این آزمایشگاه­ ها قابلیت اطمینان به نتایج و ردیابی داده ­های آزمون خود را از طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و به کارگیری رویه­ های حرفه­ ای مناسب و مطلوب و استفاده از روشهای استاندارد بین­ المللی، منطقه­ ای و ملی معتبر نظیر ISIRI ، ASTM و ISO به مشتریان خود نشان می­ دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *