کنترل کیفیت مواد غذایی
کنترل کیفیت مواد غذایی نقش حیاتی در سلامت انسانها دارد. تغذیه از جمله نیازهای بنیادی جامعه بشری بوده و تأمین آن یکی از شروط تحقق امنیت ملی می باشد.
تأمین غذای با کیفیت، سالم و کافی برای جمعیت کشور، همواره مسئلهای اساسی و مهم برای دولت مردان و متخصصان بوده است و یک رکن اساسی در تغذیه صحیح میباشد که به موازات آن کنترل دقیق و مناسب ماده غذایی در فرآیند تولید تا مصرف نیز، حائز اهمیت میباشد.
غذا در صورتی میتواند برای انسان مفید و نیازش را برطرف کند که عاری از هرگونه آلودگی باشد، در غیر اینصورت باعث بروز انواع بیماریها در مصرف کننده شده و از جنبههای مختلف ضررهای جبران ناپذیری به فرد و جامعه تحمیل میکند.
آزمایش (کنترل کیفیت) محصولات غذایی، برای اطمینان از عاری بودن از خطرات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی در حین، بعد از فرآیند تولید و محصول نهایی، ضروری میباشد. این امر در مواد غذایی به طور منظم انجام میشود تا اطمینان حاصل شود که تولیدکنندگان مواد غذایی از قوانین و استانداردهای تعیین شده پیروی میکنند.
کنترل کیفیت، سیستمی است جهت رسیدن به سطح مطلوبی از کیفیت یک محصول یا یک فرآیند تولیدی و نگهداری آن تا زمانی که مورد نیاز باشد.
هدف از کنترل کیفیت، شناسایی آلایندههای موجود در مواد اولیه یا آلودگی پس از تولید محصول و قبل از عرضه آن در بازار است. علاوه بر این، آزمایشات آزمایشگاهی برای تحقیق و توسعه محصولات جدید، به عنوان مثال، انتخاب مواد یا اجزاء، طراحی فرآوری مواد غذایی، مطالعات ماندگاری و ارزیابی حسی محصولات مختلف میباشد.
آزمایشگاهها نقش کلیدی در ایمنی غذا دارند، زیرا آزمایشهای میکروبیولوژیکی و شیمیایی فعالیت مهمی در تضمین کیفیت و ایمنی مواد غذایی است. کیفیت مواد غذایی، متأثر از آلودگیهای میکروبی، شیمیایی و فیزیکی است. وجود هر یک از این آلودگیها کیفیت مواد غذایی و خوراکی را به لحاظ پزشکی و تغذیهای مردود میکند. بنابراین وجود آزمایشگاههایی که قادر به تولید نتایج معتبر و قابل اعتماد باشند نقش مهمی را در ارزیابی کیفیت محصولات غذایی ایفا میکنند.
آزمایش محصولات غذایی را می توان با استفاده از چندین روش و تجهیزات بسیار پیشرفته انجام داد، تا اطلاعات دقیقی در مورد ارزش غذایی و ایمنی غذا ارائه شود.
کنترل کیفیت مواد غذایی در آزمایشگاه معیار دانش پارس
آزمایشگاه معیار دانش پارس با استفاده از پیشرفتهترین تجهیزات و تکنولوژیهای آزمایشگاهی و با برخورداری از پرسنل متخصص و آموزش دیده جهت انجام آزمونهای تخصصی و بهرهبرداری از تجهیزات و دستگاههایی نظیر GC/GC-MS/HPLC/AAS و … قادر به ارائه طیف گستردهای از خدمات آزمایشگاهی برای کنترل کیفیت طیف وسیعی از محصولات و فرآوردههای غذایی در سطح کشور میباشد.
ما دارای تاییدیههای معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی، پروانه بهرهبرداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و … هستیم در نتیجه این اطمینان را به مشتری میدهیم که نتایج و گزارشات آزمایشگاه معیار دانش پارس معتبر و قابل اعتماد هستند.
لیست نمونه های قابل آزمون در آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی معیار دانش پارس
- انواع آب
- میوه ها و سبزی ها
- روغن و فرآورده های آن
- نوشیدنی ها و فرآورده های آن
- غلات وحبوبات و فرآورده های آن
- ادویه و چاشنی و فرآورده های آن
- کمپوت،کنسرو و غذاهای آماده
- مصرف محصولات و فرآورده های لبنی
- قند و شکر و فرآورده های آن
- گوشت و فرآورده های آن
خدمات ویژه و منحصربهفرد آزمون و کنترل کیفیت محصولات غذایی که توسط معیار دانش پارس ارائه میشود:
اندازهگیری اسیدهای آمینه
اندازهگیری ویتامین ها اندازهگیری استرول ها
اندازهگیری آنتی بیوتیک ها
اندازه گیری مایکوتوکسین ها
اندازهگیری هیستامین در ماهی
تعیین اصالت گلاب و عرقیجات
اندازه گیری ملامین در محصولات لبنی
اندازهگیری رنگ های طبیعی و مصنوعی
تعیین اصالت عسل
تعیین اصالت آبلیمو
تعیین اصالت زعفران
اندازه گیری اکریل آمید
اندازه گیری فلزات سنگین
اندازه گیری اسیدهای چرب
اندازه گیری جانشین کره کاکائو
اندازه گیری نیترات
اندازه گیری نیتروزآمین
اندازه گیری قندهای طبیعی و مصنوعی
اندازه گیری باقیمانده سموم
تعیین اصالت ژل رویال
اندازه گیری فلزات و نا فلزات
اندازه گیری توکوفرول ها در روغن های خوراکی
اندازه گیری آنتی اکسیدانهای طبیعی و مصنوعی
اندازه گیری ترکیبات آروماتیک چند حلقه ای (PAH)
اندازه گیری نگهدارنده ها (بنزوات، سوربات، ناتامایسین)
اندازه گیری موم در روغن زیتون
بدون دیدگاه