باقی مانده آفت کش ها در مواد غذایی

سموم دفع آفات (Pesticide):

سموم دفع آفات، مواد شیمیایی هستند که به طور گسترده در تولید مواد غذایی و در کشاورزی برای محافظت از محصولات زراعی در برابر حشرات ، قارچها ، باكتریها، علفهای هرز و سایر آفات استفاده می شوند. این مواد قبل از مجاز بودن برای استفاده، باید اثرات آن بر روی سلامتی مورد آزمایش و نتایج آن توسط متخصصان مورد بررسی قرار گیرد تا خطرات موجود برای انسان ارزیابی شود. آنها ممکن است اثرات منفی بر سلامتی از جمله سرطان، اثرات روی تولید مثل، سیستم ایمنی یا سیستم عصبی بگذارد. با این حال همه سموم دفع آفات برای انسان یا سایر گونه های غیر هدف بطور حاد، سمی نیست. تقریبا %ً 80  از ترکیبات مورد استفاده در این گیاهان علف کش هستند.

استفاده از سموم دفع آفات برای کنترل آفات در میوه ها و سبزیجات می تواند به وجود بقایای آفت کش ها منجر شود. حداکثر میزان مجاز این باقیمانده ها در مواد غذایی در بسیاری از کشورها توسط نهادهای نظارتی تعیین می شوند.  در صورت استفاده از روشهای خوب کشاورزی (GAP) ، سطح این باقیمانده ها می تواند زیر حداکثر حد مانده (MRL) باشد.

آیا خوردن مواد غذایی با سموم دفع آفات بی خطر است؟

باقیمانده سموم دفع آفات، به سمومی اشاره دارد که ممکن است بعد از استفاده در محصولات غذایی بر روی مواد غذایی باقی بمانند. در حالی که سموم دفع آفات به محافظت از منابع غذایی ما کمک می کنند، برخی از مردم در مورد باقیمانده سموم دفع آفات که ممکن است در مواد غذایی آنها باشد ، نگران هستند. قرار گرفتن در معرض این سموم می تواند اثراتی بر روی سلامتی ایجاد کند و با طیف وسیعی از بیماریهای مشکلات تنفسی گرفته تا سرطان در ارتباط هستند. در محصولاتی از گوشت، مرغ و ماهی گرفته تا روغن نباتی ، آجیل و برخی از میوه ها و سبزیجات میتوانند حاوی سموم دفع آفات بیشتری باشند مانند: توت فرنگی، اسفناج، شلیل، سیب، انگور، هلو و گیلاس و …

بسیاری از این باقیمانده های شیمیایی، به ویژه مشتقات سموم دفع آفات کلر ، تجمع زیستی را نشان می دهند که می تواند تا حدودی در بدن و همچنین محیط زیست مضراتی ایجاد کند.

با این حال، وجود باقیمانده سموم دفع آفات به معنای این نیست که باقی مانده در سطح، اثرت زیادی داشته باشد. مقادیر بسیار کمی از سموم دفع آفات که ممکن است در میوه یا سبزیجات، سبزیجات، غلات و سایر مواد غذایی باقی بمانند، با برداشت محصول، حمل و نقل، در معرض نو، شستشو، آماده سازی و پخته شدن، بطور چشمگیری کاهش می یابد.

اندازه گیری باقی مانده ی آفت کش ها در مواد غذایی:

مهمترین نکته در انتخاب یک آزمایشگاه حصول اطمینان از کیفیت و صحت نتایج است. معیار دانش پارس که یک آزمایشگاه خصوصی و مستقل می باشد با داشتن گروهی از متخصصان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمون های مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیه های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025  از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می پردازد.

 آزمون باقی مانده ی آفت کش ها در مواد غذایی در آزمایشگاه GC-MS معیار دانش پارس قابل انجام می باشد.

ارتباط با ما، جهت درخواست انجام آزمون در آزمایشگاه معیار دانش پارس

ساعت 8:00 الی 16:00  |  شماره تماس: 03191090166

پذیرش: داخلی 1

آزمایشگاه : داخلی 2

آموزش: داخلی 3

ارسال ایمیل درخواست آزمون: meyardanesh.pars@gmail.com

Admin-siteمشاهده نوشته ها

Avatar for admin-site

مجهز ترین آزمایشگاه در سطح استان اصفهان این آزمایشگاه­ ها قابلیت اطمینان به نتایج و ردیابی داده ­های آزمون خود را از طریق ارائه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و به کارگیری رویه­ های حرفه­ ای مناسب و مطلوب و استفاده از روشهای استاندارد بین­ المللی، منطقه­ ای و ملی معتبر نظیر ISIRI ، ASTM و ISO به مشتریان خود نشان می­ دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *