اندازه گیری چربی در مواد غذایی
مقدمه ای بر اندازه گیری چربی در مواد غذایی
الگوی رژیم غذایی و مصرف مواد مغذی به عنوان فاکتورهای مهم در سلامتی شناخته شده است.که منجر به ارایه ی توصیه های رژیم غذایی که شامل انرژی ، پروتئین ، کربوهیدرات ، ویتامین ها و مواد معدنی دریافتی مورد نیاز از مواد غذایی می باشد.
سازمان بهداشت جهانی (WHO)، به همراه سازمان غذا و کشاورزی (FAO) به کشورهای عضو سازمان ملل توصیه می کندکه دستورالعمل های غذایی مبتنی بر مواد غذایی را تدوین کنند. دستورالعمل های رژیم غذایی به عنوان مجموعه دستورالعمل ها برای تهیه غذا تعریف می شود.
گزینه هایی که به یک فرد یا جمعیت کمک می کند زندگی سالم داشته باشند و وزن بهینه خود را حفظ کنند و همچنین خطر ابتلا به بیماری مزمن را کاهش می دهد. در این میان نه تنها مقادیر چربی دریافتی روزانه بلکه نوع چربی دریافتی بسیار حائز اهمیت است. چربی ها به عنوان منبع انرژی نقش بسیار مهمی را در بدن ایفا می کنند.
در صورت عدم وجود چربی ها در رژیم ، دچار کمبود ویتامین های محلول در چربی می شویم. در واقع 25 تا 30 درصد انرژی روزانه از چربی ها تامین می شود. از دیگر نقش های چربی ها می توان به انتقال مواد در سلول، نقش در سیستم ایمنی، حفظ و سلامت پوست و مو و استخوان اشاره کنیم.
چربی های اشباع شده و چربی های ترانس:
اکنون به خوبی ثابت شده است که نوع چربی و نه تنها کل چربی، عامل تعیین کننده چربی در رژیم غذایی است. چربی های اشباع شده و چربی های ترانس با بیماری های مزمن مختلفی مرتبط هستند، و اغلب این موارد در کره مارگارین،کراکر، شیرینی، کلوچه، غذاهای میان وعده، غذاهای سرخ شده، کالاهای پخته شده و فرآوری شده و غذاهای تهیه شده با روغنهای گیاهی، وجود دارند. چربي اشباع شده علت اصلي افزايش کلسترول خون است.
گوشت قرمز و فرآورده هاي لبني پرچرب نيز سرشار از چربي اشباع شده است. در برخي از روغن هاي گياهي از جمله روغن نخل و نارگيل هم چربي اشباع شده موجود است. مصرف مواد غذايي حاوي کلسترول نيز مي تواند ميزان کلسترول خون را افزايش دهد.
اندازه گیری چربی در مواد غذایی:
مهمترین نکته در انتخاب یک آزمایشگاه حصول اطمینان از کیفیت و صحت نتایج است. معیار دانش پارس که یک آزمایشگاه خصوصی و مستقل می باشد با داشتن گروهی از متخصصان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمون های مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیه های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می پردازد.
برای اندازه گیری چربی روش های متعددی وجود دارد که بسته به نوع نمونه متفاوت است. اندازه گیری چربی با استفاده از روش های سوکسله، ون گولیک، موژنیر و استخراج با حلال بر طبق استانداردهای ملی و بین المللی روز دنیا، در آزمایشگاه شیمی شرکت معیار دانش پارس قابل انجام است.
ارتباط با ما، جهت درخواست انجام آزمون در آزمایشگاه معیار دانش پارس
ساعت 8:00 الی 16:00 | شماره تماس: 03191090166
پذیرش: داخلی 1
آزمایشگاه : داخلی 2
آموزش: داخلی 3
ارسال ایمیل درخواست آزمون: meyardanesh.pars@gmail.com