اندازه گیری نیترات در آب به روش اسپکتروفتومتری
مقدمه ای بر اندازه گیری نیترات
نیترات ترکیبی است که به طور طبیعی در چرخه ی طبیعت تولید می شود و همچنین منابع انسانی بسیاری دارد، به طوری که نیترات در آب برخی دریاچه ها، رودخانه ها، و آب های زیرزمینی یافت می شود. شما نمی توانید طعم، بوی نیترات را در آب حس کنید. مصرف نیترات برای سلامتی انسان ها، علی الخصوص نوزادان بسیار مضر است.
تاثیر نیترات بر سلامتی انسان
مصرف زیاد نیترات می تواند بر اکسیژن رسانی در بدن انسان تأثیر بگذارد و می تواند باعث ایجاد بیماری متموگلوبینمی شود.(همچنین به عنوان سندرم کودک آبی شناخته می شود) که نوزادان زیر شش ماه بیشترین خطر را دارند. سایر علائم مرتبط با متاموگلوبینمی، شامل کاهش فشارخون، افزایش ضربان قلب، سردرد و بیماری های گوارشی است. اخیراً، شواهد علمی برای ارزیابی تأثیرات بهداشتی آب آشامیدنی با نیترات بالا در میزان سلامتی بزرگسالان در حال رشد نشان می دهد که ارتباط بالقوه بین نیترات با میزان افزایش در سرطان ها به ویژه سرطان معده نسبت مستقیم دارد.
منابع رایج نیترات:
هشتاد تا 90 درصد نیترات که بیشتر مردم آن را مصرف می کنند از سبزیجات است، اما بعید است این امر باعث ایجاد مشکلات سلامتی شود زیرا مقادیر بسیار کمی از نیترات موجود در سبزیجات به نیتریت تبدیل می شود. فرآورده های گوشتی کمتر از 10 درصد نیترات را در رژیم غذایی تشکیل می دهند اما مشکل اصلی آن ها حضور سدیم نیتریت به عنوان نگهدارنده است. میوه ها، حبوبات و لبنیات تقریباً هیچ نیترات و نیتریتی در رژیم های افراد ندارند.
چطور می توان نیترات آب آشامیدنی را کاهش داد؟
میزان نیترات در آب شهری و سایر منابع آب عمومی باید بوسیله پایش و آزمایش منظم در حد استاندارد نگاه داشته شود. اما اگر منبع آب مورد استفاده شما تحت نظارت نیست، باید میزان نیترات آن اندازه گیری شود و در صورت بالا بودن میزان نیترات، آب تصفیه شود. روش های مختلفی که برای تصفیه آبهای زیرزمینی به کار میروند، ممکن است مشکل، گران قیمت باشند و تاثیر کاملی هم نداشته باشند. بنابراین پیشگیری از آلودگی آب بهترین راه محسوب می شود. روشهایی که برای تصفیه آب می توان به کار برد، شامل تقطیر، اسمز معکوس، تعویض یون و اختلاط است.
اندازه گیری نیترات در آب به روش اسپکتروفتومتری:
مهمترین نکته در انتخاب یک آزمایشگاه حصول اطمینان از کیفیت و صحت نتایج است. معیار دانش پارس که یک آزمایشگاه خصوصی و مستقل می باشد با داشتن گروهی از متخصصان با تجربه آزمایشگاهی در زمینه آزمون های مختلف و همچنین برخورداری از تاییدیه های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه براساس استاندارد ISO/IEC 17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار استانی و پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و… به بررسی کیفیت و ایمنی این محصولات می پردازد.
آزمون اندازه گیری نیترات در آب به روش اسپکتروفتومتری بر طبق استانداردهای ملی و بین المللی در آزمایشگاه معیاردانش پارس قابل انجام است.
ارتباط با ما، جهت درخواست انجام آزمون در آزمایشگاه معیار دانش پارس
ساعت 8:00 الی 16:00 | شماره تماس: 03191090166
پذیرش: داخلی 1
آزمایشگاه : داخلی 2
آموزش: داخلی 3
ارسال ایمیل درخواست آزمون: meyardanesh.pars@gmail.com