کار با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی
روش کار با دستگاه طیف سنجی جذب اتمی (AAS):
دستگاه طیف سنجی جذب اتمی جهت اندازه گیری عناصر کاربرد دارد و شامل سه قسمت شعله، کوره گرافیتی و هیدرید میباشد.
روش کار با دستگاه به شرح زیر میباشد:
در ابتدا از روشن بودن کمپرسور هوا اطمینان حاصل کرده تا جریان هوا برقرار باشد، سپس دستگاه طیف سنجی جذب اتمی روشن میشود پس از آن نرم افزار انلاین دستگاه را اجرا کرده و اجازه داده میشود تا دستگاه تنظیمات اتوماتیک خود را انجام دهد در ادامه بسته به حالتی از دستگاه که کار میشود عمل میشود:
شعله:
پس از انجام تنظیمات اولیه شرح داده شده نرم افزار را در حالت مخصوص شعله قرار داده و سپس گاز استیلن را در مسیر قرار میدهیم و در ادامه Burner متناسب با عنصر مورد اندازه گیری را در جایگاه خود قرار داده و دستگاه را در راستای عمودی و افقی تنظیم (alighn) کرده تا Burner در مناسب ترین مکان قرار گرفته تا نور از منبع که لامپ میباشد با بیشترین شدت به دتکتور برسد.
رسم منحنی کالیبراسیون:
پس از تنظیم دستگاه با استانداردهای تهیه شده در محدوده کاری منحنی کالیبراسیون رسم میشود، بدین شکل که ابتدا نمونه شاهد (Blank) و سپس استانداردها از غلظت پایین تا بالاترین غلظت به دستگاه تزریق و اندازه گیری انجام میشود و پس از رسم منحنی کالیبراسیون نمونه QC اندازه گیری شده تا منحنی کالیبراسیون و شرایط دستگاه چک شود و با تایید شدن تمامی شرایط نمونه های مجهول اندازه گیری و آنالیز میگردد.
عملکرد دستگاه پس از پایان کار:
پس از پایان کار با سیستم، شعله گاز استیلن باقیمانده در مسیر را خارج کرده و درصورت اتمام کار با دستگاه نرم افزار را بسته و دستگاه خاموش میشود و در صورت ادامه کار با قسمت های دیگر دستگاه تنکنیک عوض شده و کار انجام میشود.
کوره گرافیتی:
پس از انجام تنظیمات اولیه دستگاه بعد از روشن شدن، گاز آرگون در مسیر قرار داده شود و سپس نرم افزار کوره گرافیتی اجرا شود، پس از اجرای نرم افزار لامپ مربوط به عنصر مورد آزمون که منبع نور میباشد روشن و تنظیم میشود تا انرژی آن به حالت پایدار رسیده سپس کوره گرافیتی را تنظیم کرده تا مسیر عبور نور به نحوی باشد که بیشترین شدت نور به دتکتور برسد، پس از تنظیم کوره گرافیتی در مسیر نور اتوسمپلر تنظیم میشود تا اتوسمپلر به درستی داخل تیوب گرافیتی وارد شده و نمونه تزریق شود. پس از انجام تنظیمات کوره گرافیتی و اتوسمپلر برنامه مربوط به عنصر مورد اندازه گیری انتخاب، استانداردهای مورد نظر و اصلاح گر مناسب در جایگاه های خود در اتوسمپلر قرار داده شده و شروع به کار میشود. ابتدا استانداردی با غلظت مشخص تزریق و حساسیت دستگاه چک شده و در صورت مناسب بودن حساسیت دستگاه شروع به رسم منحنی کالیبراسیون میشود پس از رسم منحنی کالیبراسون و قرائت نمونه QC و تایید نمونه مجهول اندازه گیری و آنالیز میشود.
هیدرید:
سیستم هیدرید جهت اندازه گیری جیوه، سلنیم و آرسنیک مورد استفاده قرار میگیرد. جهت انجام آزمون، سیستم هیدرید بر روی سیستم شعله قرار داده میشود بدین شکل که Burner مخصوص این سیستم در جایگاه خود قرار داده میشود، داخل ظرف مخصوص سدیم بور هیدرید و یا قلع کلرید ریخته شده جهت انجام واکنش با نمونه و اندازه گیری عنصر مورد نظر و سل کوارتز نیز در مسیر عبور نور قرار داده میشود. قبل از شروع به اندازه گیری سل کوارتز در مسیر عبور نور تنظیم شده تا نور حاصل از منبع با بیشترین شدت به دتکتور برسد سپس منحنی کالیبراسیون با استانداردهای تهیه شده در رنج کاری رسم و بعد از قرائت نمونه QC و تایید، نمونه مجهول اندازه گیری و آنالیز میشود.
ارتباط با ما، جهت درخواست انجام آزمون در آزمایشگاه معیار دانش پارس
ساعت 8:00 الی 16:00 | شماره تماس: 03191090166
پذیرش: داخلی 1
آزمایشگاه : داخلی 2
آموزش: داخلی 3
ارسال ایمیل درخواست آزمون: meyardanesh.pars@gmail.com