دوره آموزشی طراحی برای ساخت DFM
دوره آموزشی طراحی برای ساخت DFM
DFMA چیست؟
در سرتاسر جهان، شرکتهای بزرگ و کوچک برای یافتن راهحلهای خلاقانه و ساده برای چالشهای تولید و زنجیره تامین با هم رقابت میکنند. برای بهبود رقابت، شرکتها باید ملاحظات ساخت و مونتاژ قطعات و محصولات خود را در مرحله اولیه طراحی (معروف به مهندسی همزمان) قبل از اینکه هزینه زیادی از محصول در آن قفل شود، مد نظر قرار دهند. به عبارت ساده، سازمان ها دیگر محکوم به این هستند تا قبل از اینکه به جریان ارزش “تکیه” کنند، بر طراحی خوب و دارای ارزش “تکیه” کنند. از آنجا که تولید محصولات میتواند دشوار و گران باشد، در دنیای واقعی ما خود را با بسیاری از سوالات وابسته به هم در مورد عملکرد و هزینه آن ها درگیر میبینیم. متأسفانه، محصولات اغلب بدون در نظر گرفتن فرآیند ساخت و شیوه مناسب استفاده آن ها، طراحی میشوند که این امر میتواند هم منجر به افزایش هزینه ها و تاخیر در عرضه محصولات به بازار شود، و هم زمینه نارضایتی مشتریان را فراهم سازد. از این رو، و با مد نظر قرار دادن این مهم، طراحی برای ساخت و مونتاژ (DFMA) برای صدها شرکت، پاسخگو بوده است.
جایگاه DFMA در استاندارد IATF:
با معرفی و انتشار استاندارد IATF 16949 در سال 2016، تغییرات عمده ای در این استاندارد ایجاد شد که برخی از این تغییرات، بسیاری از سازمان ها را در اجرا و پیاده سازی این استاندارد با چالش جدی روبرو کرد.
یکی از این موضوعات و مباحث خاص که جلوهای نو و جدید برای بسیاری از سازمان ها داشت، بحث “طراحی برای ساخت و مونتاژ” یا همان Design For Manufacturing $ Assembly است، که به نحوی هم، آموزش چندانی در خصوص هنوز ارائه نشده است و از این رو کارشناسان طراحی و یا تضمین کیفیت به شدت به این مبحث احتیاج اساسی پیدا کرده اند.
این مفهوم که دارای مفاهیم گستردهای میباشد، در ریشه به این مطلب میپردازد که کاهش چشمگیر هزینه های تولید و زنجیره تامین، بهبود کیفیت، افزایش سرعت و راندمان تولید در مرحله طراحی محصول و فرآیند های ساخت، امری است که برای هر سازمان ضرورت دارد و از عناصر جدایی ناپذیر کسب و کارهای امروزی محسوب میشود، به طوری که از این روش جهت بهینه سازی بهره وری تولید محصولات موجود و بینه یابی محصولات رقبا نیز بهره گرفته میشود.
مشخصات و محتوا دوره آموزشی:
سرفصل دوره:
· مروری بر مفاهیم اولیه از DFMA
· ایجاد ذهنیت درست از DFMA
· توانمندی در طرح ریزی نحقق DFMA در یک پروژه
· جایگاه و چگونگی ادغام DFMA در فرآیند طراحی محصول (رویکرد Proactive).
· آشنایی با قواعد DFx و شیوه توسعه آن در محصول و فرایند ساخت.
· ایجاد و ادغام DFMA در درون فعالیت های سیستم مدیریت
· پیاده سازی و پایش عملکرد تأثیر DFMA در محصول و فرآيند ساخت
· معیارهای (KPI) را برای نظارت بر اجرای DFMA
· بررسی مکانیزم و به روز رسانی کتابچه راهنمای DFMA و چک لیست ها
هدف دوره DFMA:
روش های طراحی برای ساخت DFM (Design for Manufacturing) و روش های طراحی برای مونتاژ (Design for Assembly) جهت بهینه سازی هزینه های تولید و نیز ایجاد راحتی برای تولید/ ساخت و استفاده از محصول (در حین مونتاژ یا بهرهگیری از آن در عمل) مقول های است که از طریق بهبود در فرآیند طراحی صورت میگیرد. در این دوره آموزشی، به مسائل و مطالبی پرداخته میشود تا اصول کلی در این موضوع را به فراگیر منتقل نماید تا از طریق آن با تسلط بر اصول کاری نهفته در آن، ضمن بهره گیری از دانش فنی مرتبط با محصول سازمان خود، بتواند به این بهینه سازی دست پیدا کند
پس از دوره:
نفرات شرکت کننده در دوره میتوانند پس از پايان، با بهره گیری از مطالب آموخته شده، با تمرکز بر مفاهیم و نکات، نسبت به موارد زیر کسب آگاهی و توانمندی داشته باشند:
· مفهوم “به نفع” در عبارت “طراحی به نفع ساخت و مونتاژ”
· چگونگی تاثیرات اصلی طراحی محصول در روشهای ساخت و مونتاژ
· تحلیل هزینه های ساخت و مونتاژ در قبل و بعد از DFMA
· تحلیل اثربخشی طراحی با رویکرد MA
· نحوه طراحی محصول جهت مونتاژ بهینه و آسان
روش آموزش:
اسلايدهاي حين دوره + گفتگو در حین سمینار
منبع آموزشی:
مفاهیم استاندارد IATF 16949 در زمینه DFMA و کتب مرجع
پيشنيـاز:
ترجيحا تجربه کاری در زمینه مهندسی، طراحی محصول و یا طراحی فرآیند ساخت
جزوه: دارد
قابل استفاده براي:
مدیران و کارشناسان طراحی و مهندسی و تضمین کیفیت
چرا آکادمی معیاردانش پارس:
معیار دانش پارس اولین و تنها ارائه دهنده آموزش ISO 17025 در ایران است که مجهز به آزمایشگاه های پیشرفته است و تمام الزامات این استاندارد را در مجموعه آزمایشگاه های خود پیاده سازی و اجرا نموده است. علاوه بر این مدرسین ما بیش از 15 سال تجربه کار در آزمایشگاه و ارائه مشاوره در طراحی و استانداردسازی آزمایشگاه و کنترل کیفیت در آزمایشگاه های مختلف با حیطه فعالیت متفاوت را دارند که این باعث می شود دوره های آموزشی معیار به صورت کاملا کاربردی و تخصصی اجرا شود.
مدرس دوره :
دکتر محسن زندیه (دکترای کسب وکار حرفه ای از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد MBA از دانشگاه علم و صنعت، مدرس مورد تایید IQMSانگلستان در تدریس دوره های سیستم مدیریت، سرممیز ارشد ثبت شده توسط ANFIAدر حوزه استاندارد IATFو سرممیز ارشد IMQ/CSQ ایتالیا در ممیزی سیستم های مدیریت)
ارتباط با ما، جهت درخواست انجام آزمون در آزمایشگاه معیار دانش پارس
ساعت 8:00 الی 16:00 | شماره تماس: 03191090166
واحد آموزش: داخلی 2
آزمایشگاه : داخلی 1
ارسال ایمیل درخواست آزمون: meyardanesh.pars@gmail.com