انجام آزمون های دامپزشکی:
مقدمه ای به آزمایشگاه خوراک دام و طیور:
با توجه به میزان تولید بالای محصولات دامی در دامداری های ایران، توجه روزافزون به مسائل تغذیهای، ژنتیکی و مدیریتی روز به روز در حال افزایش است. به طوری که در برخی از گاوداری های صنعتی کشور رکورد سالیانه شیر از مرز 2میلیون تن فراتر رفته است. از طرفی خودکفایی در زمینه تولید، همواره مورد توجه مسئولان کشور بوده است، بنابراین تولید بالا با هزینه کم، بدون تغذیه صحیح وعلمی امکان پذیر نیست و این خود مستلزم ارزشیابی احتیاجات غذایی دام و شناخت فرمولاسیون دقیق کلیه اقلام جیره در وضعیت های مختلف نگهداری دام و مدیریت صحیح تغذیه میباشد. لذا اندازهگیری پارامترهای کیفی وکمی خوراکی که در آخور ریخته میشود، علاوه بر اینکه میتواند یک ابزار مدیریتی به منظور بالانس بهتر جیره و توجه به کیفیت بهتر خوراک دام ها باشد، هزینه کمتری نیز به دامداران تحمیل میکند.
آزمایش خوراک دام
به همین دلیل با توجه به اهمیت آزمایش خوراک در تامین نیازهای ضروری دام و طیور، ازمهم ترین دغدغه های دامداران انتخاب آزمایشگاه معتبر و با صحت (دقت و درستی) بالاست. آزمایشگاه معیار دانش پارس، افتخار دارد با استفاده از مجهزترین دستگاه های آنالیز خوراک دام با صحیح ترین روش های ممکن و طبق استانداردهای بین المللی، و همچنین دارا بودن مجوز از سازمان دامپزشکی درخواست آنالیز خوراک دام و طیور از جمله انواع کنسانتره مانند کنسانتره گاو پرواری، کنسانتره گاو شیری، کنسانتره گاو خشک، کنسانتره طیور و همچنین انواع کنجاله (کنجد، بادام زمینی، دانه آفتابگردان، سویا، بذر کتان، تخم پنبه)، پودر گوشت و پودر ماهی . . . را به صاحبان این صنایع پاسخ دهد.
آزمایشگاه خوراک دام و طیور:
آزمایشگاه معیار دانش پارس با توجه به نیاز جامعه و با هدف افزایش سطح اطمینان تشخیص، با استفاده از پیشرفته ترین تجهیزات آنالیز دستگاهی، کنترل کیفی بهداشتی و میکروبی فرآورده های خام دامی، نهاده ها و خوراک دام، طیور و آبزیان، سنجش میزان سموم قارچی، بررسی کیفیت میکروبی آب (از جمله شناسایی باکتری های هتروتروف، سودوموناس، کلیفرم ها، اشریشیاکلی، انتروکوک ها وکلستریدیوم ها) و … توسط گروهی از افراد متخصص و اساتید دانشگاه در سال 1392 در شهر اصفهان تاسیس گردید. این آزمایشگاه به عنوان یکی از برترین مجموعه های آزمایشگاهی استان و کشور، توانایی تشخیص و اندازه گیری بسیاری از ترکیبات با استفاده از آنالیز دستگاهی را مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی دارا است و با بهره برداری از تجهیزات و دستگاه هایی نظیر GC/GC-MS/HPLC/AAS/ICP-OES/FTIR/Spectrophotometer/Polarograph و … قادر به ارائه طیف گسترده ای از خدمات آزمایشگاهی به هموطنان عزیز می باشد.
کیفیت یک شعار نیست، باورماست
ما همواره در راستای اهداف خود «کیفیت یک شعار نیست، باورماست» حامی صنعت دام، طیور، آبزیان و تولیدکنندگان موادغذایی می باشیم. این آزمایشگاه دارای تاییدیه های معتبر ملی و استانی نظیر گواهینامه تایید صلاحیت آزمایشگاه بر اساس ISO/IEC17025 از مرکز ملی تایید صلاحیت ایران، تاییدیه آزمایشگاه همکار اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، تاییدیه آزمایشگاه همکار از اداره کل استاندارد استان اصفهان، سازمان محیط زیست، سازمان حفظ نباتات، خدمات بهداشت حرفه ای، سازمان خاک و کود همچنین پروانه بهره برداری آزمایشگاه مجاز از سازمان غذا و دارو و … می باشد و به شما مشتریان عزیز این اطمینان را خواهیم داد که نتایج وگزارشات صادر شده توسط آزمایشگاه معیار دانش پارس معتبر و قابل اعتماد هستند.
آزمون های آنالیز خوراک دام و طیور، فراورده های لبنی و دامی در آزمایشگاه معیار دانش پارس:
– کلیه آزمون های میکروبی
– اندازه گیری کلیه فلزات از جمله فلزات سنگین
– اندازه گیری انواع آنتی بیوتیک ها
– اندازه گیری ملامین
– اندازه گیری توکوفرول ها
– اندازه گیری مایکوتوکسین ها
– اندازه گیری کلیه ویتامین های محلول در آب و چربی
– اندازه گیری هیستامین در ماهی
– اندازه گیری اسیدهای آمینه
– اندازه گیری ترکیبات آروماتیک چند حلقه ای
– اندازه گیری انواع نگهدارنده ها (بنزوات، سوربات، ناتامایسین و …)
– اندازه گیری استرول ها
– اندازه گیری رنگ های طبیعی و مصنوعی
– اندازه گیری اسیدهای چرب
– اندازه گیری باقیمانده سموم
آزمون های کروماتوگرافی مایع (HPLC) در فراورده های دامی آزمایشگاه معیار دانش پارس:
یکی از معضلات بهداشت جهانی بحث مقاومتهای میکروبی بوده است زیرا مواردی که در حوزه انسانی منجر به مقاومت میکروبی میشود، در حوزه دامی هم اتفاق میافتد. در واقع پاسخ ندادن به درمانهای ارزان قیمت و عادی، جواب ندادن به داروهای قدیمی، مصرف بیش از حد آنتیبیوتیک در دام ها و… از عواملی هستند که مقاومت میکروبی را ایجاد می کنند. ناکارا بودن دارو نسبت به عفونت باکتریایی سبب آثار منفی اختلالات متابولیکی، واکنشهای سمی، تحریکی و آلرژی در پی آن افزایش نرخ ناتوانی، مرگ و تحمیل هزینه های هنگفت به جامعه می شود.
آزمون های HPLC در فراورده های دامی:
امروزه راهکار اصلی ممانعت از توسعهی مقاومت آنتیبیوتیکی با منشا دامی استفاده از پروبیوتیکها به جای آنتیبیوتیکها به عنوان محرک رشد در غذای دام و طیور شناخته میشود. مبحث مقابله با مقاومت میکروبی نیازمند تدوین پروتکلی ملی بر اساس پروتکلهای جهانی است و باید قانونمند شود. لذا با توجه به اهمیت استفاده از غذای سالم و بهداشتی به منظورحذف باقی ماندهها و مواد دارویی مختلف در غذای مصرفی جامعه، در آزمایشگاه معیار دانش پارس ردیابی باقی ماندههای دارویی به ویژه آنتیبیوتیکها در فراورده های دامی (شیر، انواع گوشت، انواع مواد غذایی، عسل و …)، انواع ویتامین های محلول در چربی (ADEK) و محلول در آب (انواع ویتامین های گروه B)، انواع اسیدهای آمینه، مایکوتوکسین ها (آفلاتوکسین ها، داکسی نیوالنول، اکراتوکسین A و زیرالنون) و ملامین، نگهدارنده ها (سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم) انواع قند طبیعی (فروکتوز، گلوگز و ساکارز) و مصنوعی (آسپارتام، آسه سولفام و ساخارین)، شناسایی انواع رنگ ها به کمک دستگاه کروماتوگرافی مایع (HPLC) صورت می پذیرد.
آزمون های کروماتوگرافی گازی (GC-MS) در فراورده های دامی آزمایشگاه معیار دانش پارس:
با توجه به اهمیت کیفیت مواد غذایی از نظر عدم وجود مواد شیمیایی مضر از جمله سموم کلره – فسفره و آفت کش ها به خاطر تاثیر مستقیم بر سلامتی حیوان و انسان نیز بسیار مورد اهمیت است. در این آزمایشگاه بیش از 160 نوع سم (Pesticide) به کمک دستگاه های HPLC ،GC و GC-MS قابل ردیابی در انواع خوراک دام و فراورده های لبنی و محصولات کشاورزی و دارویی و … می باشد
آزمون های جذب اتمی (AAS) در فراورده های دامی آزمایشگاه معیار دانش پارس:
جذب اتمی از حساسیت بالایی برخوردار است و میتواند غلظت عناصر در نمونههای مختلف را در رنج میکروگرم بر کیلوگرم و میلیگرم بر کیلوگرم اندازهگیری نماید. در این آزمایشگاه بیش از 37 عنصر فلزی و غیرفلزی از جمله منیزیوم، کلسیم، تیتانیوم، باریوم، بریلیوم، طلا، سزیم، جیوه و … به کمک دو دستگاه طیف سنجی ساخت شرکت Perkin Elmer Aanalyst 800 و Buckبا حالتهای شعله، کوره گرافیتی، تولید هیدرید و بخارسرد قابل ردیابی در انواع خوراک دام، طیور و آبزیان، فراورده های لبنی، محصولات کشاورزی، دارویی ، انواع نمونه های بیولوژیک (خون، استخوان، دندان و …)، انواع کودهای شیمیایی و آلی، نمونه های محیط زیست (آب، هوا، پساب و خاک)… می باشد.
آزمون های میکروبی فراورده های دامی در آزمایشگاه معیار دانش پارس:
در بخش میکروبیولوژی آزمون های مورد بررسی، بیشتر از هر دستگاهی علم و دانش کارشناسان و متخصصان را درگیر می کند و همین امر این بخش رو به جذاب ترین و چالش برانگیزترین بخش های آزمایشگاه تبدیل کرده است. به همین علت این بخش از حضور یک نفر متخصص (PhD) باکتریولوژی و کارشناس صنایع غذایی بهره می برد که کمتر آزمایشگاه مستقل در کشور از چنین پتانسیل علمی و کارشناسی برخوردار می باشد.
با استفاده از خدمات قابل ارائه در بخش میکروبی این آزمایشگاه از جمله انجام کلیه آزمون های میکروبیولوژی بر روی فراورده های مختلف مانند مواد غذایی انسان و دام، محصولات کشاورزی، محصولات دارویی، زیست محیطی (آب، پساب، هوا) و … می توانید از سلامت محصولات خود اطمینان حاصل کنید.
در آزمایشگاه میکروب شناسی معیار دانش پارس انواع آزمون های:
– بازدارندگی مواد ضدعفونی به روش هایMBC (حداقل غلظت باکتری کشی) MIC (حداقل غلظت مهاری)، DDM (روش انتشار دیسک)
– کنترل کیفی محیط های کشت به کمک سوش های مورد تایید فدراسيون جهاني كلكسيون هاي ميكروبي (WFCC)
– شناسایی و ردیابی کلیه میکروارگانیسم های بیماری زا و غیر بیماری زا و همچنین شناسایی انواع کپک و مخمر در انواع مواد غذایی، انواع خوراک دام و طیور، شیر و فراورده های لبنی با روش های شیمیایی انجام می شود.
آزمون های شیمی (کلاسیک) فراورده های دامی در آزمایشگاه معیار دانش پارس:
در مجموعه ی ما از روش هاي كلاسيك (فيزيكي و شيميايي) جهت تجزيه فراورده های دامی استفاده مي شود. در روش هاي كلاسيك اغلب از وسايل ساده آزمايشگاهي و بكارگيري واكنش هاي مختلف استفاده مي شود.
– روش اندازه گیری چربی (استاندارد ملی ایران 10700) هدف از این آزمایش اندازه گیری چربی به روش استخراج با حلال در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری پروتئین (استاندارد ملی ایران 10703) هدف از این آزمایش اندازه گیری پروتئین کل به روش کلدال در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری خاکستر کل (استاندارد ملی ایران 11143) هدف از این آزمایش اندازه گیری خاکستر کل به روش حرارتی در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری خاکستر نامحلول (استاندارد ملی ایران11485) هدف از این آزمایش اندازه گیری خاکستر نامحلول در اسید به روش هضم اسیدی در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری کلسیم (استاندارد ملی ایران 2513) هدف از این آزمایش اندازه گیری میزان کلسیم به روش تیتراسیون در ماده اولیه خوراک دام وطیور (دی کلسیم فسفات) می باشد.
– روش اندازه گیری فیبر (استاندارد ملی ایران 520) هدف از این آزمایش اندازه گیری فیبرکل به روش هضم اسیدی و بازی در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری فیبر محلول در شوینده خنثی، محلول در شوینده اسیدی و لگنین محلول در شوینده اسیدی (استاندارد ملی ایران8917) هدف از این آزمایش اندازه گیری انواع فیبر در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری نمک (استاندارد ملی ایران 2755) هدف از این آزمایش اندازه گیری نمک کل به روش ولهارد در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری اوره و ازت آمونیاکی (استاندارد ملی ایران 2754) هدف از این آزمایش اندازه گیری اوره و ازت آمونیاکی به روش رنگ سنجی در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری اوره آز (استاندارد ملی ایران 3896) هدف از این آزمایش اندازه گیری فعالیت اوره آز به روش pH متریک در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری فسفر (استاندارد ملی ایران 513) هدف از این آزمایش اندازه گیری مقدار فسفر به روش طیف سنجی در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری TVN (استاندارد ملی ایران9626) هدف از این آزمایش اندازه گیری کل نیتروژن فرار به روش تقطیر و تیتراسیون در خوراک دام وطیور می باشد.
– روش اندازه گیری رطوبت (استاندارد ملی ایران8438) هدف از این آزمایش اندازه گیری کل رطوبت به روش حرارتی در خوراک دام وطیور می باشد.
– Freeze Dryer
ارتباط با ما، جهت درخواست انجام آزمون در آزمایشگاه معیار دانش پارس
ساعت 8:00 الی 16:00 | شماره تماس: 03191090166
پذیرش: داخلی 1
آزمایشگاه : داخلی 2
آموزش: داخلی 3
ارسال ایمیل درخواست آزمون: meyardanesh.pars@gmail.com