مقدمهای بر آزمایشگاه HPLC (کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا): کروماتوگرافی در برگیرنده روشهای مهم و گوناگونی است که اجازه میدهد اجزای یک مخلوط پیچیده را از یکدیگر جدا کرده و هویت آنها را مشخص نمود. در حال حاضر جداسازی تجزیهایی به ویژه نمونههای چند جزئی و پیچیده، اکثرا به روش کروماتوگرافی انجام میشود و از این روش میتوان در تجزیه کمی و کیفی استفاده کرد. در بین تمام فنون جدا سازی، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) یکی از پرکاربردترین روشها میباشد.
- حساسیت روش
- سازگاری آسان آن برای انجام اندازه گیریهای کمی صحیح
- مناسب بودن آن برای جداسازی گونههای نافرار یا ناپایدار گرمایی
- مهمتر از همه، کاربرد گسترده آن برای موادی که در صنعت، زمینههای مختلف علوم و جامعه از اهمیت زیادی برخوردارند.
آزمایشگاه HPLC (کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا) معیار دانش پارس با مجهز بودن به چهار دستگاه یک دستگاه ساخت شرکت Agilent مدل 1100 و دارای آشکارساز فلورسانس (FLD)، و دستگاه دیگر ساخت شرکت Perkin Elmer مدل 800 و دارای آشکارساز مرئی –فرابنفش (UV-Vis) و دستگاه سوم دستگاه ساخت شرکت Agilent مدل 1100 دارای آشکار ساز آرایه دیودی (DAD) و دستگاه چهارم Waters 600 دارای آشکارساز آرایه دیودی (DAD) و ضریب شکست (RID) همین طور بهرهمندی از کارشناسان و مدیران فنی متخصص و با تجربه جز یکی از مجهزترین و کارآمدترین مراجع برای ارائه خدمات آزمایشگاهی مطلوب و با کیفیت در زمینه انجام آزمونهای کنترل کیفی و کمی در کشور به شمار میرود.
کروماتوگرافی برای جداسازی و تجزیه و تحلیل مواد افزودنی، ویتامینها، مواد نگهدارنده، پروتئینها و اسیدهای آمینه برای کنترل کیفیت در صنایع غذایی استفاده میشود. همچنین میتواند آلودگیهایی مانند آفلاتوکسین، که یک ماده شیمیایی ایجاد کننده سرطان میباشد را، جدا و تشخیص دهد.
از این دستگاه برای تعیین کیفیت محصولات مختلف در صنعت شوینده و آرایشی-بهداشتی، از جمله اندازهگیری نیتروز آمین، پارابن و …. مورد استفاده قرار میگیرد. بهرهمندی از کارشناسان و مدیران فنی متخصص و با تجربه، یکی از مجهزترین و کارآمدترین مراجع برای ارائه خدمات آزمایشگاهی مطلوب و با کیفیت در زمینه انجام آزمونهای کنترل کیفی و کمی در کشور به شمار میرود.
- انواع مایکوتوکسین (آفلاتوکسین، اکراتوکسین، زیرالنون، داکسی نیوالنول، فومانایزین )
- اسیدهای آمینه
- انواع آنتی اکسیدانها (پروپیل گالات، بوتیلات هیدروکسی تولوئن، بوتیلات هیدروکسی آنیزول، ترشری بوتیل هیدروکینون
- پارابنها
- پارابنها اسیدها (لاکتیک، آسکوربیک، سیتریک و …)
- هیستامین
- انواع قندها و شیرین کنندههای مصنوعی و طبیعی
- نیتروزآمین
- انواع آنتی بیوتیک
- نیترات
- پاتولین
- کلیه ترکیبات نافرار و ناپایدار حرارتی
- هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقهای (PAH)
- ویتامینهای محلول در آب و چربی
- نگهدارندهها
- ملامین
- نیتروزآمین رنگهای طبیعی و مصنوعی
محدودهی کاربرد
انواع آزمونهای شیمیایی طبق استاندارد مربوطه در آزمایشگاه شیمی اصفهان بر روی فرآوردههای مختلف از قبیل:
- آب و پساب
- محصولات و فرآوردههای آرایشی و بهداشتی
- خاک و هوا
- خوراک دام و طیور و آبزیان و فرآوردههای آن
- فرآوردههای کشاورزی
- فرآوردههای دارویی
- مواد غذایی